Свој први радни дан, у понедељак 30. маја 2016., новопостављено општинско руководство општине Смедеревска Паланка у којој је био и новоименовани заменик председника Скупштине општине Никола Вучен, функционер Треће Србије, посетило је Дневни боравак за децу, младе и одрасле особе са сметњама у развоју „Пуж“. Разлог посете било је враћање бесплатне ужине која је укинута због наводне уштеде у буџету.

Наиме, сада бивша директорка центра за социјални рад, пре више од две године, укинула је ужину у “Пуж-у”, а да притом од 2014. године није ову установу нити једном обишла.

Нова власт у Смедеревској Паланци свој први радни дан искористила је да обиђе “Пуж” и увери се на лицу места шта им је у овом тренутку најпотребније. Ужина је била једина њихова жеља, а то је само 13 јабука на дан, колача или неког другог воћа што је очигледно био превелики терет за Кену и његову дружину, који нису презали да секу и тамо где би мало ко смео.

Када јер стигла ужина, један од штићеника упитао је свог стручног васпитача “Коме је данас рођендан?” Тако мало ако мало, некоме може бити много.

Од првог дана формирања власти кренуло се са реализацијом обећања. Смедеревска Паланка биће општина за понос!

Извор: Паланка Данас