Немачка Канцеларка, Ангела Меркел је на скупу своје странке, ЦДУ изнела интересантну идеју о томе да ће у будућности Европа бити јединствена економска зона и то од Лисабона до Владивостока. Ово практично знaчи да Ангела Меркел жели најтеснију могућу сарадњу са Русијом, што је наговештaј крају санкција између ЕУ и Русије.

Међутим, оно што је интересантно је то да је у Београду, 17. oктобра 2014. одржан скуп „Нова Европа“, чији је домаћин био Мирослав Паровић, лидер странке Трећа Србија, на коме је лансирана идеја о Европи од „Лисабона до Владивостока“ која би почивала на осовини Париз-Берлин-Москва-Београд. На том скупу је говорило више десетина учесника из целе Европе, а међу њима и Јохан Гунденсон, садашњи заменик градоначелника Беча, Александар Конузин, руски дипломата, Анри Де Гросувр, француски геостратег, Маркус Фронхмајер, председник омладине партије Алтернатива за Немачку и многи други.


Позвали смо Мирослава Паровића да проверимо да ли је Меркелова ову идеју добила од њега и како коментарише ову њену изјаву.

„Идеја о јединственом европском простору од Атлантика до Урала је изнео још Шарл Де Гол, али није тајна да је конференција коју смо ми организовали у Београду пре скоро две године била једна од најјачих реафирмација те идеје. Имајући у виду велики број људи који је тада узео учешћа, не бих се изненадио да је неко од њих кумовао томе да сада и Меркелова усваја закључке које смо ми тада изнели. Но, мање је важно то, најважније је да велики народи Европе увиђају потребу да се овај погубни кoнцепт Бриселске ЕУ прекине, а ми Срби у свему томе треба да нађемо своје место.“, рекао је Паровић.

 
Извор: Правда (06.06.2016.)