Председик Треће Србије и један од лидера коалиције Народни савез Мирослав Паровић говори и политичкој ситуацију у Србији након избора, мешању страних амбасада у њихове резултате, поларизацији Србије и Републике Српске као увода у дестабилизацију и сукобе и улози онога што назива „нови ДОС“.

– Политичка сцена нам се налази у стању пројектованог хаоса проузрокованог тиме што је НАТО преко својих инсталажа успео да инжењерингом изборе начини неважним и помало смешним – објашњава Паровић.

То сигурно кажете имајући у виду лош резултат који је ваша листа направила?

Не. То кажем имајући у виду да су избори послужили као полигон за прављање „новог ДОС-а“ на измишљеној причи о изборној крађи, као и због тога што је Бели Прелетачевић постао парадигма политичке сцене што је трагикомично.

А резултат који смо ми постигли је директно повезан са тиме што је Владану Глишићу и мени оборена листа што се до сада никада није десило, а што је урађено по директном налогу из амбасаде САД.

Један сте од ретких опозиционара који тврдите да није било изборне крађе. На бази чега то износите као став?

На бази чињенице да нити једна странка није улагала приговоре у току изборног дана, а и на бази извештаја ОЕБС-а који није изнео озбиљне примедбе. Парадоксално, али ОЕБС је као једну од највећих неправилности изборног процеса навео обарање наше листе. Интересантно, али нико се није побунио због те неправде, није било скупова који су притискали државне органе да се та одлука преиначи.

Зашто се нико није побунио због како ви кажете незаконитог обарања листе коју сте поднели Владан Глишић и Ви?

Пре свега то не кажем само ја већ је то у свом званичном извештају констатовао и ОЕБС. А разлог зашто није било протеста због обарања наше листе је тај што је наша листа склоњена по налогу из амбасаде САД, исте оне која је у изборној ноћи за десет минута окупила Радуловића, Пајтића, Тадића, Санду Рашковић-Ивић, Бошка Обрадовића и која је реално прекројила изборну вољу грађана.

Ја сам о томе да ће се тај политички инжењеринг десити јавно говорио још од децембра 2015. и на овим изборима сам покушао да направим трећи политички пол и да тиме не дозволим поларизацију политичке сцене по матрици „уа или ура Вучић“.

Кажете да је прављење трећег политичког пола предуслов стабилности земље. На шта конкретно мислите?

Узмимо пример Републике Српске где се политичка сцена сада потпуно поларизовала и имате само два политичка пола, „за и против Додика“. Са једне стране јасно је да је власт у РС одговорна за тешко економско и социјално стање у земљи, али је исто тако јасно да страни фактор који има део опозиције управо користи ту ситуацију да би направио хаос. Да у РС постоји трећи политички пол који би јасно ставио до знања власти да је крива за лоше стање, али и направио отклон од „ДОСолике“ опозиције, много би теже било да се десе митинзи и контра митинзи који су увек високоризични.

Идентична ситуација је и у Србији где је већ поодмакао рад на матрици поделе народа на „уа или ура Вучић“ и где је све мање простора да се чује глас разума.

Каква ће бити ваша позиција у односу на власт?

Пре свега, ми ћемо новој Влади дати оних џентлменских сто дана ненападања, а наша политика ће бити као и до сада. Бићемо опозиција, али никада опозиција држави Србији.
Очекивања

Шта очекујете од нове Владе Србије?

Пре свега очекујем да у њој не буду ликови попут Ивана Вејводе. Више него икада преко персоналних решења у Влади ћемо моћи да сагледамо куда ће се држава кретати у наредном периоду.

Извор: Правда