У немачком парламенту (Бундестагу) одржана је тродневна конференција о европским вредностима. На конференцији су учешће узели представници политичких организација из Немачке, Аустрије, Словачке, Велике Британије, Русије, Норвешке, Естоније, Летоније, Литваније и Србије.

Делегацију Слободара чинили су Мирослав Паровић, Бранко Ћирјаковић и Дејан Челар. Сва три дана конференције Слободари су учествовали у дискусијама промовишући српско становиште у оквиру европских цивилизацијских  вредности. Мирослав Паровић је завршног дана конференције имао излагање: „Српски симбол одбране европске цивилизације“ у оквиру кога је навео да је српски народ живи симбол активне борбе за очување суверенитета и независности и у прилог томе навео чињеницу да смо се ми као народ активно борили против радикалног исламизма, али и против НАТО пакта. Паровић је указао и на то да је Европа направила велику грешку подршком концепту „добрих муслимана“ на Балкану као и подршком и учествовањем у бомбардовању Србије јер је прва ствар отворила врата Европе за исламистичке терористе, а друга је омогућила САД-у да успостави нове војне базе на европском континенту.

Главни закључак конференције у Берлину је да је неопходно кренути у правцу прављења јаче европске мреже суверенистичких политичких организација чиме ће се направити права алтернатива данашњем лошем устројству.

Информативна служба Народног слободарског покрета