1. Као што су уважени медији обавештени Саопштењем од 03.07.2015. године, истога дана из политичке странке Трећа Србија је избачено троје функционера, којима је у складу са Статутом, моментом доношења одлуке престала свака страначка функција.

2. Уочено је да поједини медији (из још увек непознатих разлога) избачене чланове наше странке потписују, односно јавности представљају сходно функцијама које су обављали пре него што им је престао члански статус.

3. Иако је више него очигледно да се бивши чланови и даље покушавају представити сходно ранијем статусу, напомињемо да би у складу са таквим радњама могли бити одговорни због кривичних дела: Превара из члана 208. и Лажно представљање из члана 329. Кривичног законика, у вези са чланом 112. тог Законика.

4. Свакако би било потпуно непримерено да се поједине колеге новинари којима престане ангажман у одређеној редакцији, себе наставе представљати као део те, бивше, редакције, а јасно је да би тако нешто изазвало само подсмех и презир.

5. Свако лажно представљање јесте кривично дело, под условима прописаним законом, и наша политичка организација сматра да су медији дужни да поштовањем правила о јавном информисању обезбеђују и штите изношење, примање и размену информација, идеја и мишљења, све у циљу унапређивања вредности демократског друштва, спречавања сукоба и очувања мира, истинитог, благовременог, веродостојног и потпуног информисања и омогућавања слободног развоја личности.

6. Такође, обавештени сте да је бивши члан наше странке узурпирао веб страницу www.trecasrbija.rs па вас сходно томе обавештавамо да је нова веб страница Треће Србије www.trecasrbija-bs.rs и да се путем исте можете обавестити о званичним ставовима Треће Србије.

7. Веома је важно нагласити да избачени одборници-чланови Треће Србије, више нису ни чланови одборничке групе Треће Србије у Скупштини Града Новог Сада, већ наступају као самостални одборници, што довољно говори о томе да они са овом политичком странком више немају никаквог додира нити везе.

8. У прилогу вам поново достављамо Одлуке од 03.07.2015. године о брисању троје функционера из чланства, Решење Министарства за државну управу и локалну самоуправу од 11.02.2015. године о томе да је Мирослав Паровић једино овлашћено лице странке, као и доказ о томе да „избаченици“ делују као самостални одборници (по ко зна чијем налогу и интересу), а не као одборници Треће Србије.

РЕШЕЊЕ о искључењу

РЕШЕЊЕ о регистрацији

Самостални одборници у скупштини Новог Сада

Мирослав Паровић

Председник странке