Паровић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да на основу Статута странке има могућност да без консултација са било ким из чланства избрише све оне чланове који направе грубу повреду дисциплине, што су, како је истакао, поменуто троје учинили када су у петак 4. јула самовољно напустили седницу Скупштине Града и тако довели у питање владајућу коалицију у граду.

“Овде је реч пре свега о Ђурђеву, док су остало двоје искључених чланова изманипулисани од стране њега. Грубо кршење дисциплине од стране Ђурђева траје већ неколико месеци. Он је уцењивао чланове странке, претио им, а све је кулминирало у петак када је изашао са седнице градске скупштине и са собом повео још двоје одборника па је владајућа коалиција била на ивици да нема већину за изгласавање неких тачака дневног реда на седници на којој се расправљало о ребалансу буџета”, рекао је Паровић.

Он је истакао да се јавно извињава свим члановима странке, али и целокупној јавности што је, како је рекао, “био болећив према Ђурђеву” и што је покушавао да га оправда “када је у Скупштини шутнуо конобара или када је на националној основи вређао новинаре”. Паровић је напоменуо да за те догађаје није знао јер није био присутан када су се дешавали, али да је накнадно утврдио да су се заиста десили.

“Осећам велику грижу савести због свега тога и још једном се извињавам целокупној јавности. У исто време понизно молим све политичке странке да поступе попут нас и да из својих редова избаце кукољ, односно све оне који се бахато понашају, баве уценама и поткупљивањима, како би упристојили политичку сцену у Србији”, рекао је Паровић.

Потпредседник Треће Србије Мироје Јовановић је рекао да је штета што председник Треће Србије Мирослав Паровић раније није користио овлашћења која му Статут странке даје, додајући да таква овлашћења има већина председника политичких станака у Србији.

Јовановић је нагласио да на основу Статута странке право да заказује седнице председништва има једино председник, или заменик председника, а како је, по његовим речима, заменик председника пре више од месец дана својевољно напустио странку, председник је остао једини који је овлашћен за заказивање седнице председништва.

На тај начин Јовановић је одговорио на Ђурђевов позив за одржавање седнице председништва који је Ђурђев упутио објавом на званичном сајту Треће Србије. Тај сајт је, по тврдњи Јовановића, незаконито узурпиран од стране Ђурђева.

Јовановић је појаснио да је 6. јуна одржана седница председништва странке на којој је између осталог донета одлука да је председник Треће Србије једини овлашћен за пуштање вести и објава на званичном сајту странке и да се без његовог знања на сајту не сме ништа објављивати.

“Бивши члан Треће Србије Александар Ђурђев је узурпирао сајт, на недозвољен начин прибавио шифре и сада нам предстоји поступак у коме ће се лице које је нелегално прибавило шифре, вољом државног органа принудити да те шифре не користи”, рекао је Јовановић.

Он је као правник потврдио да Статут, као највећи правни акт странке, председнику странке омогућава да у случају грубог кршења дисциплине или грубе повреде угледа странке, без консултација са другим страначким органима из чланства избрише чланове који су то учинили.

Паровић и Јовановић су истакли да су запрепаштени чињеницом да су поједини активни и бивши чланови полиције заједно са Александром Ђурђевим у претходна два месеца испитивали поједине чланове Треће Србије, нагласивши да ће о томе затражити објашњење од стране Полицијске управе Нови Сад.