На позив Његове Екселенције Ли Манчанга амбасадора Народне Републике Кине делегација Треће Србије коју су чинили председник Мирослав Паровић, и потпредседник Мироје Јовановић посетила је амбасаду НР Кине. У једночасовном разговору са амбасадором, анализирана је актуелна политичка ситуација у Србији и региону Балкана, са посебним освртом на деловање организација које имају за циљ дестабилизацију региона.

Његова Екселенција амбасадор Ли Манчанг и председник Паровић поделили су забринутост за процесе који се дешавају у Србији, а који све више воде ка „македонском сценарију“, то јест директној конфронтацији политичких структура на улицама. Такође председник Треће Србије Мирослав Паровић указао је на велики значај који Кина данас има у свету, а посебно у региону Балкана, имајући у виду пре свега инфраструктурне пројекте у којима учествује Кина, а који за циљ имају повезивање Европе и грчких лука преко Коридора 10.

„Стратешки национални интерес Србије јесте да заштити наш витално и животно важан путни и енергетски коридор који прелази преко Србије, Македоније и Грчке ка Турској и стога је Трећа Србија велики заговорник идеје тешњег повезивања Балканских држава на остваривању овог циља“, закључује Паровић.

Са Њ.Е. амбасадором Ли Манчангом договорене су будуће консултације око свих питања која се тичу узајамног односа Србије и Кине, а посебно је апострофирана везаност два народа који иако не припадају истом цивилизацијском корпусу, као државотворни и правдољубиви, гаје братске међусобне односе.