Синоћ је у Апатину одржан састанак ОО Народног слободарског покрета “Апатин” на коме су присуствовали представници свих месних одбора из општине Апатин.

Састанком је председавао председник ОО НСП Перица Попић , а донето је неколико важних одлука које ће утицати на правац политичког деловања НСП-а у нашој општини.

На предлог председника Перице Попића усвојен је, а потом и упућен захтев страначком руководству да се у наредном периоду нека од седница Главног одбора или председништва НСП-а одржи у Апатину и тако на најбољи могући начин покаже да НСП поштује мале средине које консултује у доношење одлука, поготову када се ради о њиховим локалним интересима и приоритетима, а не намеће наређења и приоритете из Оџака, Новог Сада, Београда или неких других тзв. центара моћи.

Једна од тема састанка била је и евентуални бојкот предстојећих избора, о чему ће председништво НСП донети коначну одлуку, пре свега, у зависности од политике која се буде водила према Косову и Метохији, односно очувања целокупног суверенитета Републике Србије у складу са Резолуцијом 1244, али и неопходности да се отклоне многобројне замерке на предизборне радње и притиске као и нерегуларности које су постале подразумеване.

Том приликом Попић је подсетио да је апатински НСП већ бојкотовао допунске изборе за Савете МЗ одржане прошле године, јер како он каже, нису желели дати легитимитет изборном процесу, нити изборним радњама које се косе са законом што је био случај тада. (Текст можете наћи на овом линку: САОПШТЕЊЕ ОО НСП АПАТИН О ИЗБОРИМА ЗА САВЕТ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА)

Разматран је и програм НСП-а за општину Апатин који је упућен на дораду и допуну са предлозима које су упутили чланови ОО, а који ће бити презентован уколико се донесе одлука да се узме учешће на изборима.

Информативна служба ОО НСП “АПАТИН”