Народни слободарски покрет даје пуну подршку захтевима протестаната који траже да држава спречи изградњу малих хидроелектрана на Старој планини. Сматрамо да је за будућност Србије веома важно да се бисери природе каква је Стара планина очувају у свом пуном капацитету јер само као такви могу бити на корист свима, а не само подобнима.

Као партија ми нисмо противници свих пројеката обновљивих извора енергије јер у многим случајевима такви пројекти доприносе општем интересу и побољшању квалитета живота. Често такви пројекти отварају и многе нове пословне могућности попут могућности за развој туризма. Међутим, увидом у планове за изградњу МХЕ на Старој планини дошли смо до закључка како ти пројекти апсолутно нису адекватни и да заиста служе да се на рачун природног добра које је власништво свих нас, као и на рачун Електро привреде Србије обогате они који су очито јаким везама дошли до ове за њих добре бизнис комбинације.

Не желећи да политизујемо протесте житеља Старе планине, грађана Пирота, али и свих других  ми ћемо својим капацитетима у будуће помагати праведну борбу ових оправдано забринутих људи. За нас је идеал слободе на првом месту, а слободе нема без сачуваних природних ресурса и животне средине.

(Све фотографије преузете са Фејсбук групе Одбранимо реке Старе планине)

Информативна служба Народног слободарског покрета