Делегација Народног слободарског покрета коју су чинили Мирослав Паровић и Марко Теслић састала се у Москви у згради Савета Руске Федерације са господином Андрејом Климовим, замеником председника одбора за међународне послове. 

Домаћин је захвалио руководству Слободара што су се одазвали позиву да буду међународни посматрачи на председничким изборима. Господин Климов је посебно поздравио рад Слободара који се односи на сарадњу са суверенистичким партијама из држава чланица ЕУ, попут Националног фронта из Француске и АфД из Немачке чији су представници такође били посматрачи на изборима.

Мирослав Паровић је истакао како је за Србију кључна подршка Русије у одбрани суверенитета на КиМ као и статуса Републике Српске и у том смислу истакао како су то два неодвојива процеса и како Слободари неће подржати да тзв. Република Косово добије столицу у УН. Такође, Паровић и Климов су се сагласили и да је учлањење Србије у НАТО апсолутно штетно по српски интерес. На крају, констатовано је како би у наредним годинама било веома важно да се изгради гасовод који би гас из Русије транзитом кроз Србију достављао у Средњу Европу и да би такав један пројекат за наредних неколико деценија обезбедио енергетску стабилност и могуцност развоја стратешке индустрије па самим тим и реалног економског развоја земље.

Информативна служба Народног слободарског покрета