Народни слободарски покрет једна је од ретких ванпарламентарних политичких организација која је добила позив од званичника Русије да присуствује председничким изборима који су се одржали у недељу 18. марта 2018.

Слободари трасирају озбиљан политички правац, који кроз време потврђује, да ми Слободари имамо активну сарадњу са свим оним организацијама европских земаља са којима сарађују и Руси, што говори много и о нама, али и о онима који спољнополитичке контакте користе искључиво зарад стицања јефтиних политичких поена, не схватајући значај осовине Париз-Берлин-Москва.

Прошле недеље у Француској, а сада и у Москви Слободари су имали сусрет са делегацијом Националног окупљања (до недавно Национални фронт) коју чине заменик председника странке Steeve Briois, посланик у француском парламенту Bruno Bilde и посланица у Европском парламенту Dominik Bild.

У Москви смо се срели и са делегацијом парламента Немачке коју предводи Markus Frohnmaier, најмлађи члан Бундестага велики пријатељ Слободара и пријатељ Србије. Радимо заједно на визији Нове Европе, стратешки и функционално повезане са Русијом.

Избори у Русији празник су демократије.  Делегација Слободара уверила се да су код Руса  избори светковина у правом смислу, како западњаци кажу празник демократије, па су и бирачка места окићена.

Оно што нам је било посебно пало у очи јесу бар кодови на гласачким листићима и електронске гласачке кутије које онемогућавају такозвани „бугарски воз“ и друге злоупотребе изборног процеса.

Председнички избори у Москви чији смо гости били, као и у читавој Русији протекли су у најбољем реду. Сабирање резултата гласања пратили смо у студију у Руског медија центра ”Известија хол”, где је након званичне објаве изборних отпочело дружење, којем су присуствовали и неки председнички кандидати.

У току нашег, од стране домаћина, на високом нивоу организованог боравка, посетили смо и неке од највећих храмова у Москви. Храм Хиста Спаситеља, највећи  је православни храм на свету, и приликом посете генерални секретар Слободара Марко Теслић добио је спомен повељу.

Без обзира на сву величину и лепоту Храма Христа Спаситеља, Крутицко подворје (Крутицкое подворье) оставило је на делегацију посебан утисак због своје специфичне лепоте, и због тога што како у њој служи отац Шастин који је био гост Слободара у Новом Саду. у ноћи када смо шверцовали споменик Стефану Немањи преко Дрине, ратним коридором до коначног одредишта у центру Бања Луке, у ноћи када см славили рођење ћерке Мирослава Паровића, Ленке.

Информативна служба Народног слободарског покрета