Саопштење Треће Србије (04.12.2015.)

Указујемо јавности да је Покрајинска влада наставила са погубном праксом фаворизовања општина у којима власт врше ДС и ЛСВ. Преко покрајинских секретаријата новац се путем фингираних конкурса, „упумпава“ у великим износима у општине као што су Бела Црква, Инђија, Нова Црња, Нови Кнежевац, Ада, Апатин, Жабаљ, Сремски Карловци.

Довољно је погледати структуру буџета нпр. општина Жабаљ или Бела Црква где је очигледно да се преко покрајинских пројеката финансирају локалне подружнице ДС-а и ЛСВ-а. Примера ради, ЛСВ је парама Покрајинског секретаријата за пољопривреду, буквално и платила хушкаче који су покушали да протест пољопривредника претворе у страначку акцију Лиге.

Такође, све је више информација о томе да ће Демократска странка и ЛСВ истим средствима у наредној буџетској години куповати гласове на локалним и покрајинским изборима. За ову „акцију“ се већ спремају одређена удружења пољопривредника, спортски клубови, као и удружења грађана, којима ће у фебруару и марту идуће године из буџета покрајине бити пребачена значајна средства, која ће служити за куповину гласова широм Војводине.

Мирослав Паровић          
Председник странке Трећа Србија