Rusija svojim kontratežom, vrednosnom, političkom i vojnom otvara mogućnosti za bolji i ravnopravniji svet što će mnogi narodi i države iskoristiti kao šansu za sebe

Borivoj Rašuo, pesnik i političar, u periodu 1991-1995 u dva mandata ministar u Vladi Republike Srpske Krajine, i to, u prvom mandatu  i predsednik Političkog saveta Narodnog slobodarskog pokreta, dao je izjavu Oksani Sazonovoj, glavnoj i odgovornoj urednici ruske informativne agencije „News Front“ za Srbiju.

– Zajednička država Jugoslavija nastala je tako što je napravljena od Srbije i Crne Gore na jednoj strani, a drugi deo je činila Država Slovenaca, Hrvata i Srba, a to „i Srba“ se odnosilo na Srbe u Bosni i Hercegovini i Srba u Krajini. Srbi su u tom delu Jugoslavije samo tražili svoje pravo na slobodu, samostalni život  u istoj državi sa svojim narodom – izjavio je Rašuo, ministar spoljnih poslova 1991., i ministar za informisanje 1994. Republike srpske Krajine.

– Rusko postojanje i nastojanje doista kako proročki kaže Dostojevski spašava svet od sunovarata i puta u bezozlaz. Rusija svojim kontratežom, vrednosnom, političkom i vojnom otvara mogućnosti za bolji svet, za ravnopravniji svet i verujem da će upravo to mnogi narodi i države iskoristiti kao šansu za sebe i da će američki ekskluzivizam prestati da bude vladajući princip uređivanja sveta – zaključio je Borivoj Rašuo u svom izlaganju koje možete ovde pogledati u celini.

Izvor: News Front