Povereništvo Narodnog slobodarskog pokreta Sombor održalo je u utorak 25.07. u Gakovu sastanak sa članstvom iz tog naseljenog mesta.

Tom prilikom su poverenici gradske organizacije Dragan Dodić i Vanja Stojanović predstavili prisutnima sve probleme sa kojima se pokret susretao unutar organizacije u predhodnom periodu, ali izneo i veliko zadovoljstvo što se pored svega toga veliki broj članstva nije odrekao slobodarske ideje već svesni teške političke situacije nastavljaju slobodarskim putem koji jedini ima tačnu viziju dešavanja na političkoj sceni razvijanjem trećeg političkog pola.

Prisutnima se obratio i novoizabrani predsednik izvršnog odbora gradske organizacije Miroslav Veljković koji je predstavio plan aktivnosti i način daljeg delovanja kako seoskih tako i gradskih mesnih odbora.

Nakon razgovora o lokalnim temena i problemima koji se tiču Gakovčana, dogovoreno je da se formira novo radno telo u Gakovu a za poverenika imenuje Milovan Tomić. Novoizabrani poverenik je izjavio da mu je pripala velika čast što će predstavljati naš pokret u svom selu. Naglasio je potom da je za njega ovo velika odgovornost i da će učiniti sve kako bi povratio poverenje članstvu i približio slobodarsku ideju svim meštanima Gakova.

Kao prvu svoju aktivnost Gakovčani su imali već u subotu 29.07. gde su se odazvali tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi gde su pokazali humanost i društvenu odgovornost, i na taj način pozvali sve druge da urade nešto slično za sebe i svoje komšije kako bi svi zajedno uspeli da prevaziđemo teškoće koje nas okružuju.

Povereništvo NSP Sombor