У свом ауторском тексту објављеном у данашњем броју дневног листа Данас, лидер Народног слободарског покрета, Мирослав Паровић позвао је да се као нулта тачка унутрашњег дијалога о Косову и Метохији усвоји потреба за радикалним и брзим обрачуном са албанском мафијом.

„Моменат за то је идеалан имајући у виду да је недавно председник Француске, Емануел Макрон управо означио територију Косова као главну упоришну тачку и логистички центар за терористичке групе које харају Западном Европом. Сличне тврдње износе и немачке и руске безбедносне агенције, а да ствар буде још повољнија по нас чак је и у новом извештају Стејт департмента безбедносна ситуација на Косову означена као забрињавајућа. Важност обрачуна са мафијашким и терористичким групама са Косова лежи у чињеници да су управо ове групе у самом темељу те квази државе и да на тај начин и фактички доприносимо јачању наше позиције тиме што слабимо противничку.“, написао је Паровић.

Он је истакао и како унутрашњи дијалог не сме бити параван за прикривање идеје да се Косову призна државност, већ да се договором  морају успоставити механизми за јачање позиције Србије и то не само око косовског питања, већ и око других горућих питања попут статуса Републике Српске, положаја Срба у Црној Гори или позиције Србије у овиру глобалних транзитних путева саобрађаја и енергената.

Информативна служба Народног слободарског покрета

Извор: ДАНАС, 01. август 2017.