Фото: Танјуг / Ненад Михајловић

Криза која је кренула због рата у Украјини надилази могућности било које власти и захтева ванредне мере и ангажовање свих расположивих унутрашњих ресурса. Проглашење ванредног стања у Мађарској је увод након којег следе и ванредна стања широм ЕУ.

Власт у Србији такође нема капацитет да се бори са изазовима времена и због тога смо господин Владимир Ковачевић (Да се струка пита) и ја већ јавно понудили оквир за функционисање државе у кризи. Наш предлог је да се плазећи од члана 200 Устава Републике Србије прогласи економско ванредно стање и влада стручњака која ће народ и државу провести кроз тешко време које предстоји. Овај предлог даје оквир за широко ангажовање свих унутрашњих ресурса и склања са дневног реда крупне политичке теме и одлуке које деле нацију, већ се фокус ставља на бригу о основној егзистенцији грађана.

Плашим се да уколико се не не усвоји неки од оваквих разумних предлога за друштвени договор, Србији прети хаос и грађански немири што због набујалих економских проблема, што због реалних међународних притисака да се у овом кризном периоду реше отворена питања која се нису решавала деценијама уназад.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет