Каква ли је то мука натерала Радета Басту, директора Београдских електрана да у недељу вече пише отворено писмо у којем позива да држава Србија затвори руски хуманитарни центар у Нишу, да се ослободи руског гаса као и да гради нуклеарне електране са партнерима из САД и ЕУ?! Иначе, Баста је потпредседник странке на чијем је челу Драган Марковић Палма, а која носи име Јединствена Србија по угледу на Јединствену Русију. Такође, Палма у свом музеју воштаних фугура у Јагодини на почасном месту има руског председника Владимира Путина.

Поставља се питање да ли ово Палма преко Радета Басте у ствари шаље сигнале да је спреман да пређе на другу страну и да ако треба и претопи Путинову воштану фигуру и да на њено место постави Бајдена загрљеног са Зеленским? Да ли Баста и његов страначки шеф можда одрађују посао за некога јер је индикативно да директор фирме која је један од највећих потрошача гаса у земљи на званичном сајту исте пише против Русије и то свега пар дана пре него што Путин и Вучић треба да разговарају о новом уговору о испоруци руског гаса Србији? Шта ако руска страна као аргумент у преговорима о цени гаса узме званично саопштење директора четвртог по величини енергетског система у земљи? Ко ће сносити одговорност уколико нам цена гаса и уговор буду неповољнији због тога?

Да ли ће се и овакве свињарије завршити причама како Вучић ништа није крив и да сирома није знао какве људе поставља на најодговорније позиције у држави?!

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет