Већ пуна три дана сва Вучићева медијска машинерија је упрегнута да створи атмосферу како се на њега врше невиђени притисци и да му се испостављају ултиматуми да уведе санкције Русији. Циљ је да народ на крају стекне утисак како се он храбро успротивио и спасао Србију увлачења проблем који је настао услед кризе у Украјини.
 
Истина је пак да никаквих притисака нити ултиматума у овом тренутку нема. САД и ЕУ још увек нису заузеле коначни став већ су им сви потези начелни па самим тим ни захтеви не могу да им буду ултимативни. Истовремено, Русија и не тражи било какво сврставање на њену страну чак ни од држава које су им географски и политички много ближе него што је то Србија. 
 
Дакле, још једном Вучић ће бити проглашен за победника битке која се ни не води. Међутим, у наредном периоду када сви глобални актери буду заузели дефинитивне ставове може се очекивати да ће режим слично као и током 2014. године прилично јасно стати на страну ЕУ и НАТО. Не треба заборавити како је тада сам Вучић прихватио ултиматум из Немачке о томе да Србија не сме да користи ситуацију да је ЕУ завела економске санкције Русији, а да је наша држава имала у рукама споразум о слободној трговини на бази којег је у том моменту привреда могла да нам приходује милијарде евра.  
 
Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет