Фото: Вања Кесер / Јужне вести

Са жаљењем констатујемо како је на овим историјским изборима изостало преко потребно акционо јединство опозиције. Уместо јасног плана и договора за рушење овог накарадног режима, све је извесније да ће се избори претворити у битку за то ко ће да понесе титулу првог опозиционара Србије.

Ми смо као странка одлучили да нећемо да учествујемо у томе. Сматрамо да је у народу доминатно расположење против власти и да је гласање против напредњака заједнички именитељ на коме се може градити опозиционо јединство.  Из тог разлога ми нећемо ући у понуђене коалиције већ ћемо све своје ресурсе усмерити у кампању „Гласај против Вучића!“ и на тај начин помоћи свима онима који искрено желе да до промена дође.

Све наше анализе говоре да је за пад Вучићевог режима неопходно да се спроведу следећа три корака:

  1. Што масовнији излазак грађана на изборе чиме ће се онемогућити власт да изборним инжењерингом и крађом доведу до победе њиховог кандидата у првом кругу. У том смислу посебно су важни апстинети, као и разочаране присталице власти које треба охрабрити да гласају против.
  2. Улични протест против изборне крађе која је већ у току, а који ће бити организован у изборној ноћи.
  3. Одржавање политичке кризе која ће тада настати све до унутрашњег слома Вучићевог режима.

Ми ћемо као странка до избора одржати низ акција и обраћања јавности како би што више људи анимирали да изађу и гласају протув Вучића. При томе очекујемо да ће све наше опозиционе колеге које ће за разлику од нас трчати трку за мандате, имати стално на памети ко је главни проблем у Србији и да ће сходно томе изнаћи снаге да макар сви заједно у изборној ноћи изведемо своје присталице на улицу и не дозволимо да се сво ово зло и лудило легализује.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет