Србија има преко четири милиона хектара обрадивих површина, а мање од седам милиона становника. Како смо дошли у ситуацију да увозимо брашно, млеко, грашак, пасуљ и остале основне животне намирнице?! Зар није логично да сада имамо вишкове које извозимо и на томе зарађујемо?!
Србија има инсталисаних преко седам гигавата производних капацитета за електричну енергију. Током читаве зиме просечна снага потрошње није прелазила пет гигавата, а углавнм је била нешто јаче од четири гигавата. Међутим, и у таквим условима Србија је уместо да извози електричну енергију сваки дан исту увозила, па је уместо профита забележен велики губитак.
Дакле, како се десило да уместо да у кризи као држава зарадимо ми правимо огромне губитке?! Одговор је да имамо корумпирану и криминализовану власт која је потпуно уништила домаћу производњу и све пребацила на увоз на којем мала група људи зарађује милионе, док народ грца у дуговима и бива сведен на социјалне случајеве. У таквим условима Вучић се појављује као спасилац који дели новчану помоћ и увози храну за робне резерве, а без да одговори како је после десет година његове власти дошло до таквог колапса и разарања сваког сегмента српске државе и друштва?! 
Једино решење које грађани имају је да гласањем против Вучића кажу не криминалу и корупцији и тиме покрену талас који ће оборити ову мафију и створити предуслове за покретање нормалних процеса у држави.
 
Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет