Мирослав Томашевић, извршни директор за производњу енергије у ЕПС-у
Поштовани колега Томашевићу, 
 
Нажалост Ви сте синоћ у емисији “Хит твит ” послужили као смоквин лист којим се покрива пустош који је Вучићев режим оставио у електроенергетском систему Србије. Без да улазим у све појединости те у основи скандалозне емисије хоћу само да Вам укажем на неколико ствари:
 
1. Кључни део Ваше изјаве, очито дате по договору са државним врхом, била је тврдња да није дошло до распада електроенергетског система јер је само 30.000 домаћинстава остало без напајања. Уверен сам да је и Вас срамота због овога што сте изговорили јер и сами знате да је до распада система дошло зато што је 6 блокова наше највеће термоелектране испало из погона. На тај начин нам је у појединим периодима недостајало два гигавата снаге, а то је књишки пример распада система. Разлог због којег потрошачи нису остали без напајања је ургентни увоз електричне енергије, али и помоћ од свих околних држава. Опет, Ви знате оно што грађани углавном не знају, а то је да су сви електроенергетски системи међу собом повезани у јединствену интерконекцију и да постоји правило да се не дозволи да се распадне било који јер би то потенцијално довело до домино ефекта.
 
2. Стално потенцирање како ће Европа бити у проблему са електричном енергијом, а да Србија то неће осетити спорна је по више основа. Прво, ми смо већ упали у проблем и то пре остатка Европе, тако да је дегутантно из блата се смејати било коме и још сладострасно навијати да и он упадне у блато. Друго, Ви бисте као директор производње енергије требали да будете посебно одговорни због тога што Србија уместо да у тренуцима енергетског дисбаланса извози електричну енергију и тиме јако пуно заради, ми долазимо у позицију да увозимо и правимо енормне губитке.
 
Но, све Ви ово знате јако добро, али очигледно сте добили обећање да ћете заменити Грчића на месту в.д. ЕПС па онда авансно отплаћујете указану част. Међутим, “грчићи” су у овој држави доста жилава категорија и могу попут врсте “бабића” да проведу и године на позицији директора, а да сви рачунају како су смењени.
 
Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет