Последња линија одбране режима је бесомучна кампања о томе да су непобедиви, најјачи и без било какве алтернативе.

  

Истине ради, још увек та кампања добро ради посао и лични рејтинг Александра Вучића није почео озбиљније да се круни, али видљиви су почетни знаци тешког и неизлечивог обољења које је захватило владајућу гарнитуру.

Та бољка би се најбоље могла дефинисати као остеопороза код које је оболели на око сасвим здрав и функционалан, али су кости почеле да му бивају све више шупље и било какав ударац би могао да му нанесе тешке повреде.

Баш такав је и Вучићев режим. Медијски напумпан до крајњих размера, улепшаван и дотериван више од просечне старлете у изласку, међутим суштински руиниран и на граници потпуног слома.

Велике криминалне и корупционашке афере су покренуле остеопорозу власти јер су на светло дана испливали детаљи о пљачкама тешким стотине милиона евра у које су укључени људи из самог државног врха.

Такође, све је више доказа да је криминална банда Вељка Беливука била ударна бригада режима за спровођење изборних радњи и насилно гушење сваке политичке побуне.

И коначно, афера „Цвијан“ је свим грађанима Србије показала да је могуће да те буквално прогута мрак и да чак ни најближи сродници (син и бивша супруга) годинама о теби немају никакву информацију, чак ни то да ли си уопште жив.

Читава ова атмосфера веома је утицала на саму структуру Српске напредне странке у којој све више људи не жели да буде део екипе за коју и сам Вучић тврди да се дебело накрала и да је криминална.

Ти људи из напредњачке структуре у суштини најбоље знају колике су размере те свеопште отимачине и многи од њих не желе да се нађу у позицији Славише Кокезе и Милоша Томића, који су бачени лавовима јер Вучић због странаца још увек не сме да крене на Небојшу Стефановића.

Такође, унутар полиције и Безбедносно-информативне агенције почео је рат између оних честитих који су и до сада указивали на криминал и због тога били скрајнути и оних који су криминал прикривали и помагали, а и даље су на функцијама.

Примера ради на Вучићевом столу се налазе снимљени и документовани докази о криминалу њему блиских и оданих регионалних начелника БИА уз поруку оперативаца „или они или ми“.

За њега су такве поруке и ти снимци много гори од његова 1.572 разговора са безбедносно интересантним особама имајући у виду да је на себе ставио медијски панцир док друге неће моћи да заштити и њихов пад ће му још додатно слабити костур власти.

Имајући све ово у виду неопходно је да се ми из опозиције што пре тргнемо и да направимо договор о заједничким акцијама којима ћемо убрзати слом власти.

Без синхронизованих и субординисаних акција опозиције, медијском кампањом власт ће још дуго успевати да прикрије своје опаке бољке, а народ ће тонути у све дубљу летаргију.

А једино је народна летаргија тежа болест од политичке остеопорозе Вучићевог режима и овај то јако добро зна!

Аутор је председник Народног слободарског покрета

Извор: Данас, 30. марта 2021. 17.29