Синоћ је пред милионима гледалаца државни врх признао да је Србија претворена у мафијашку државу на исти начин на који је Црна Гора то била под влашћу Мила Ђукановића. Са друге стране, разлог због кога су грађани били принуђени да на тринаест телевизијских канала уживо гледају монструозне слике масакрираних људи је покушај Александра Вучића да преко ноћи од Мила Ђукановића постане Дритан Абазовић.

До овакве нагле промене дошло је јер је Вучић схватио да креће убрзано урушавање система базираног на сарадњи политике и криминала па је пожурио да се домаћој и међународној јавности прикаже као политичар новог времена. Овакву шизофрену ситуацију ми из опозиције морамо искористити да грађане освестимо не дозволимо да се  власт тако лако извуче.

Чињеница да свака нова представа и Вучићева трансформација све  више кошта и изискује чак и жртвовање најближих сарадника и дојучерашњих пријатеља јасан је доказ проблема у редовима власти чиме се отвара јасан простор за успостављање политичке сцене способне да изврши праведну транзицију и Србију врати међу нормалне државе.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет