Сваки дан наставка јавне политичке дебате о пословању Телекома наноси велику штету грађанима Србије и држави у целини. Из тог разлога је неопходно да власт уместо што покушава да дискредитује оне који износе оптужбе изађе са конкретним доказима који отклањају сумње везане за пословне аквизиције Телекома или да пак покрену опсежну акцију кривичног гоњења одговорних уколико се покаже као тачно да је менаџмент ушао у ризична улагања од више стотина милиона евра.

Наш предлог је да се на првој народној седници Народне скупштине формира независно тело за контролу рада Телекома, али и других великих система у којима је Република Србија већински власник. Ово експертско тело би поред менаџмента државних компанија обавезно морало да саслуша и узбуњиваче запослене у државним компанијама попут Александра Обрадовића, као и бројне истраживачке новинаре и политичке активисте који у јавност излазе са конкретним доказима од којих највећи део није оспорен сем негативним кампањама.

Ово тело би најкасније до краја године морала да јавности достави извештај о реалном стању српског јавног сектора јер је то једно од најважнијих националних питања.

Информативна служба Народног слободарског покрета