Врло једноставном анализом свако може да утврди да је Народни блок једина изборна листа која је најавила излазак на изборе још у новембру 2019. и да од онда закључно са данашњим даном у медијима са националном фреквенцијом нисмо добили нити један минут простора и нити један стубац у највећем броју дневних новина. Ситуација се није променила иако смо предали листе у неколико великих градова и општина као што су Ниш, Чачак, Ваљево, Сомбор, Апатин чиме смо засигурно већ испунили критеријум политичке релевантности за ове изборе.

Разлог због којег је Народни блок третиран на овај начин јесте налог медијима који је дошао из Председништва Србије и у којем стоји како наша коалиција мора бити потпуно игнорисана. Слично наређење је послато и свим одборима Српске напредне странке уз додатак да уколико је могуће спрече излазак на локалне изборе и осујете прикупљање потписа за републичку листу.

Ми смо дубоко свесни чињенице да је власт одлучила како једино њима подобни могу да буду учесници у изборној трци јер ти подобни, а у суштини уцењени неће смети ни да спомену то да власт организује шверц миграната и њихово илегално пребацивање у ЕУ чиме државу и народ доводе у велику опасност. Подобни не смеју да отворе питање свођења Србије на сиромашну кинеску провинцију чиме долазимо у опасност да се нађемо под озбиљним снакцијама. Уцењени не смеју да питају зашто нема помоћи сељацима који су ојађени великом сушом и градом који је недавно пао.

То је део разлога због којих Вучићев режим све чини  да Велимир Илић, генерал Момир Стојановић и Мирослав Паровић као челни људи коалиције Народни блок не буду у прилици да јавно пред милионским аудиторијумом поставе ова питања. Међутим, шта год да учине Народни блок ће наћи начина да буди грађане и да их кроз ове изборе припреми за оно што нам следи, а то је неминован политички крах Вучићевог режима и велика обнова институција државе Србије коју морамо урадити после тога.

Мирослав Паровић, коалиција Народни блок