Фото Танјуг / Раде Прелић

Ми који водимо рачуна о националном и државном интересу смо на време указали на проблем који ћемо имати са мигрантима који неконтролисано улазе у Републику Србију. За сво то време смо од председника Србије, Александра Вучића и других представника власти добијали поруке како ћемо уз помоћ миграната надокнадити становништво које одлази у државе ЕУ, а да смо ми који се бунимо против илегалних улазака у Србију у ствари фашисти. Војска коју је власт јуче театрално и пред камерама послала у Шид је све време ванредног стања опслуживала мигранте,  припремала им оброке и развозила их широм Србије у бројне објекте који су некада служили као одмаралишта. И данас када грађани све више осећају страх за своју безбедност што би могло да утиче на резултате избора, Вучић шаље војску у Шид како би кампањом ублажио страх људи макар до 21. јуна.

Постављам питање шта је са житељима Апатина, Сомбора, Богојева, Суботице, Јаша Томића, Итебеја и мање више свих пограничних места према Мађарској, Румунији и Хрватској у којима се налазе на стотине миграната који желе да илегално пређу у ЕУ!? Зашто војска није у свим тим местима? Или много једноставније, због чега војска није спречила да мигранти уђу у Србију и како је могуће да у ванредном стању када смо имали затворене границе у земљи буде драстично повећан број илегалних улазака?

Јасно је да имамо велики проблем због бројних тајних договора које је актуелна власт правила везано за насељавање миграната на нашој територији. И сходно томе најлакше је проблем решити тако што ћемо сложно гласати против ове неодговорне власти и дати прилику професионалцима попут генерала Момира Стојановића да направе систем заштите државних граница како би на тај начин заштитили све нас.

Мирослав Паровић, један од лидера коалиције Народни блок