Сви смо сведоци да је Вучићев режим у свега пар дана потпуно променио причу везану за опасност од вируса короне. Пре мање од недељу дана смо имали „константно плакање Ане Брнабић због короне која је ушла у дом за старе у Нишу“, имали смо и подношење оставке доктора Предрага Кона због „хејтера на друштвеним мрежама и молбе СПЦ да нема полицијског часа за Васкрс“ и имали смо језиву кампању против Цркве која је безмало оптужена да планира да на Васкршњој литургији намерно зарази хиљаде људи због чега је и уведен полицијски час од петка до уторка. Међутим, онда се десило нешто што је буквално преко ноћи довело до тога да се о вирусу сада прича у прошлом времену, а да Председник Александар Вучић опет прича само о светлој будућности и економском благостању које нас чека.

Немам дилему да је оваква нагла промена става власти о епидемији короне директно повезана са јавним позивом Ричарда Гренела да Александар Вучић и Хашим Тачи морају хитно да седну за преговарачки сто и да доврше оно што су започели! Баш због тога не треба да чуди ни то што је чувени српски редитељ, Емир Кустурица пре пар дана замолио Владимира Путина да Русија не дозволи пријем тзв. Републике Косово у УН чак иако Београд потпише неки споразум. Наравно, у све то се савршено уклапа и језива кампања против Српске православне цркве имајући у виду да сви знају како је управо СПЦ најјача друштвена снага која може да се супротстави потписивању антидржавног и антинародног споразума између Републике Србије и тзв. Републике Косово.

Режим Александра Вучића и он лично морају да знају да нико није наиван па да мирно прихвати рушење уставног поретка, као и векова народне и државне традиције српског народа. Србији треба нови друштвени и политички договор и консензус око заштите виталних националних и државних интереса, а свако ко то ремети мора бити политички склоњен.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет