Под окриљем ванредног стања, полицијског часа и психолошко-пропагандног рата који власт води против грађана Србије, донешена је скандалозна одлука владе о новом и неконтролисаном задуживању земље. По овој уредби легализовано је нетранспарентно задуживање државе и то по више различитих основана од кредитног задуживања, преко државних и корпоративних обвезница.

Ово практично значи да ће власт под хипотеку ставити све преостале националне ресурсе од земље, воде, рудника до јавних и комуналних предузећа, а да ће онда тај новац упумпавати у своју предизборну кампању и бурaзерско-кумовске фирме. На овај начин ће се направити још једна каста тзв. корона-профитера који ће стати у ред са ратним профитерима из деведесетих и онима који су двехиљадитих извршили пљачкашку приватизацију!

Ми сматрамо да Србија не сме да се даље задужује и да новац за помоћ грађанима и привреди мора доћи из реалних извора, а пре свега из правичније расподеле буџета као и од ревноснијег одузимања мафијашког капитала. Такође, постављамо питање Александру Вучићу да ли је могуће да је он јуче на РТС рекао да нема задуживања и да све време говори да држава има новца, а да већ данас Влада Србије доноси одлуку о задуживању?!

Информативна служба Народног слободарског покрета