Фото: БЕТА / Слободан Миљевић

На Београдском сајму у центру за масовну изолацију оболелих од корона вируса тренутно се налази 69 особа. Они су у петак запретили штрајком глађу уз захтев да поново буду тестирани, што је после интервенције омбусмана и учињено. Нови резултати су показали да је од 69 људи који су тестирани чак њих 38 негативно на вирус короне!

Званични став кризног штаба Владе Србије је да ће људи поново бити тестирани и ако опет буду негативни биће пуштени кући. Овде се отвара неколико веома битних питања на које надлежни морају да дају одговоре:

1.       Шта би се десило да се људи на Београдском сајму нису побунили? Да ли би здрави људи у изолацији провели недеље уз велики ризик да се тамо разболе?

2.       Ко ће сносити одговорност уколико се неко од ових 38 људи заразио у периоду док су били на Београдском сајму?

3.       Зашто се користе непоуздани кинески тестови на корону?

4.       Шта би се десило да је Београдски сајам попуњен у пуном капацитету? Да ли би у том случају скоро 2000 здравих људи било буквално заточено без икаквог разлога?

Сваки дан ванредног стања се на делу показује да власт нема никакву стратегију нити контролу ситуације на терену. Разлог је тај што су у читаву борбу против корона вируса ушли са идејом очувања рејтинга Александра Вучића.

Позивам власт да хитно укине ванредно стање и врати државу у редовни поредак, а поготово их позивам да моментално престану предизборну кампању и почну да уместо рејтинга воде рачуна о животима људи.

Информативна служба Народног слободарског покрета