Власт је донела предизборни пакет економских мера намењених санацији економске штете настале због епидемије корона вируса. Све јасно показује да крајње намере власти нису часне и то од чисте куповине гласова тиме што ће сваки пунолетни грађанин добити по стотину евра, па до мера намењених помоћи привреди које је очигледно писао неко ко нема додир са реалним предузећима и њиховим проблемима.

Имајући у виду да планираних пет милијарди евра Вучићев режим очигледно планира да прибави емитовањем државних и корпоративних обвезница поставља се питање да ли крајње намере власти нису да под плаштом епидемије у ствари изврше продају свих преосталих јавних и комуналних предузећа у Србији, као и преосталих природних ресурса?! Посебно је проблематично што ће се обвезнице емитовати у периоду ванредног стања и непосредно после када ће јавност бити или искључена или преокупирана бригом за здравље чиме се заиста отвара огроман простор за разне малверзације.

Одговорна власт би уместо куповине гласова кренула у прављење социјалних карти и потом циљано помогла најугроженијима. Са друге стране, помоћ привреди треба да уследи после јасног сагледавања насталих штета јер у овом моменту се то још увек не може ни претпоставити јер нико не може са сигурношћу да каже до када ће све ово трајати. Привреди ће се генерално највише помоћи тако што ће држава смањити део намета и што ће предузећа заштитити од разних политичких рекетирања, а за такве мере није неопходно још додатно задуживање.

Информативна служба Народног слободарског покрета