Драги грађани Србије,


пандемија корона вируса је погодила читаво човечанство и сви ми морамо дати све од себе да ту пошаст победимо. Ми Слободари смо изнад свега одговорни људи и дубоко смо свесни неопходности солидарности међу људима у овом тешком моменту. Нажалост, али Вучићев режим је кроз низ погрешних потеза готово у потпуности онемогућио укључивање друштва у овај велики рат тако да сада имамо ситуацију у којој мала група људи одлучује о судбини читаве нације.

Ми смо као странка још пре проглашења пандемије предлагали формирање концентрационе Владе националног јединства коју би чинили водећи стручњаци из наше земље. То смо учинили због свести да сем вируса короне Србији прети и мигрантска криза као и ултиматум око Косова и Метохије, те да је због свега тога потребно ангажовати све националне ресурсе. Нажалост, али Вучићев режим је због сопственог рејтинга одбио овакву понуду и тиме на делу доказао да њих интересује само гола власт, а не било каква солидарност и национално јединство.

Већ први дани ванредног стања су показали да власт нема довољно капацитета да упрваља кризом. Из дана у дан гледамо како државни врх пуца под теретом проблема и тиме угрожава опстанак народа и државе. Због тога смо ми из Народног слободарског покрета одлучили да све своје капацитете ставимо у службу одбране обичних људи који су највеће жртве ове ситуације. Нама је битна она права солидарност са људима који су у бројим проблемима, а не вештачка солидарност и јединство са Вучићевим режимом.

Имајући у виду ванредно стање и уведени полицијски час, готово је онемогућена лична комуникација и зато позивамо све држављане Србије да нам пишу о проблемима које имају како бисмо ми могли да у јавности подигнемо те приче и да кроз пријаве и притужбе државним органима и међународним институцијама приморамо власт да те конкретне проблеме решава. Ово је најбољи начин да као грађани учествујемо у овом рату и не дозволимо власти да погрешним одлукама уништи будућност нас и наше деце.


Народни слободарски покрет
www.slobodarski.rs
narodnislobodarskipokret@gmail.com