Фото: ФоНет/Александар Левајковић

 Српско друштво је солидарно и сложно у тешким тренуцима  што смо и доказали у небројено пуно ситуација. За време пандемије корона вируса опет ћемо сви као један бити на услузи сваком грађанину који је у проблему и који буде требао помоћ јер то је питање кућног васпитања, а не политичког маркетинга.

Међутим, солидарност према суграђанима не значи солидарност са рeжимом Александра Вучића који је својим погрешним потезима значајно допринео да се држава веома лоше припреми за ово велико искушење. Поврх свега, без икаквог разлога је уведено ванредно стање и тиме су суспендовани закони чиме се отвара простор за невиђену манипулупацију што је власт већ увелико почела да ради. У читавој земљи активисти владајуће странке са све страначким обележјима воде кампању тиме што под плаштом лажне бриге за старија лица у суштини воде предизборну кампању и дижу рејтинг Вучићевом режиму. Практично, у овом моменту имамо наоружане војнике који са маскама на лицу патролирају улицама и активисте владајуће странке који у страначким униформама обилазе старије грађане и то је слика и прилика Србије данас!

Тражимо да ова веома лоша пракса моментално буде обустављена и да се драконски казни свако онај ко у условима ванредног стања буде водио страначку кампању на начин на који то врше активисти Српске напредне странке. Уједно, упутићемо допис свим међународним институцијама у којем ћемо тражити да се не дозволи одржавање избора одмах по завршетку ванредног стања већ да се одреди да избора не може бити најмање три до шест месеци од тренутка када се прогласи завршетак ванредног стања. Тај временски период биће неопходан како би се вратио колико толико нормалан живот у земљу и како би се обезбедили колико толико регуларни услови за бављење политиком.

Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета (оснивач коалиције Народни блок)

Информативна служба Народног слободарског покрета