Режим Александра Вучића је у потпуности девастирао политички живот у Србији до те мере да је по свим критеријумима готово немогуће спровести нормалан изборни процес. У атмосфери најављеног бојкота избора од стране дела опозиције, владајуће партије добијају још шири маневарски простор за махинације и спровођење политичког инжењеринга после кога ће у свим скупштинама у Србији бити само они који директно раде за интересе режима.
 
Народни блок ће из тог разлога иницирати разговоре са свим правим опозиционим политичким организацијама које су најавиле излазак на изборе и предложиће им техничку сарадњу у изборном процесу. Наш предлог је да се формира једна велика опозициона изборна листа која ће се од локалног до републичког нивоа супротставити планираном политичком инжењерингу. Оваква јединствена опозициона листа била би у потпуности ресурсно способна да изврши контролу целокупног изборног процеса и да спречи да се било који опозициони глас прелије на конто власти.
 
Сматрамо да је овај вид техничке сарадње праве опозиције нужан и из разлога да се на чистац истерају сви они које је Вучићев режим организовао како би правили гужву на изборима и тиме помогли цементирању болесне политичке ситуације у Србији.
 
 
 
Информативна служба опозиционе коалиције Народни блок