У име Народног блока Мирослав Паровић, један од лидера те опозиционе коалиције је на више домаћих и страних адреса доставио је обавештење о политичком инжењерингу којим се служи режим Александра Вучића како би у потпуности направио вештачки политички систем у којем би било места само за подобне политичке опције. Народњаци су се писмом обратили мисијама ЕУ и ОЕБС-а у Србији, председнику Европског парламента, европарламентарцима Тањи Фајон и Владимиру Билчику, амбасадама Америке, Русије, Немачке, Француске и Велике Британије. Поред страних делегација, обавештење о стварном стању у изборном процесу доставили су и на адресе Републичке изборне комисије, Народне скупштине, Владе Републике Србије и Председништва.

Главне притужбе Народног блока односе се на то да иако већ два месеца воде кампању за излазак на изборе до сада нису добили нити један минут или озбиљан интервју у великим медијима, за разлику од других политичких опција који су провели сате у медијима са националном фреквенцијом. У писму су нагласили и то да им власт не дозвољава приступ градским и општинским салама по Србији и тиме још додатно отежава вођење кампање припреме за излазак на изборе. Такође, народњаци указују и на ресурсно изнуривање њихове коалиције тиме што представници власти притискају привреднике који би помогли њихову кампању као и практично све активисте и симпатизере који треба да буду окосница техничког споровођења изборног процеса.

Без обзира на све, у Народном блоку наводе да ће наставити са изборним активностима и да неће дозволити режиму Александра Вучића да успе у намери да у потпуности уподоби политички систем како не би постојао нико релевантан ко би могао да покрене народ да се спречи улазак Србије у „мини Шенген“ и потписивање свеобухватног споразума са тзв. Републиком Косово о чему се већ увелико преговара у Берлину.

Информативна служба Народног слободарског покрета