Пред препуном салом МЗ Миријево опозициона коалиција Народни блок одржала је још једну у низу трибина на  којима се грађанима представља програм и чврсто залагање „народњака“ да Србија не треба да буде чланица тзв „мини Шенгена“.

У свом обраћању Зоран Стојковић, председник београдског одбора Нове Србије истакао је да је коалиција Народни блок у потпуној медијској блокади што показује да је режим забринут и да на сваки начин покушава да осујети политичко деловање ове опозиционе групације.

„У дану када нам у Црној Гори мафијашки режим Мила Ђукановића отима манастире, туче владике и угњетава сународнике тешко је причати о било чему другоме сем о томе да се од режима Александра Вучића мора захетави да под хитно предузме конкретне потезе и тиме покаже да је Србија заиста матична држава српског народа. Уколико власт не предузме ништа постаће саучесници Мила Ђукановића.“, рекао је Мирослав Паровић  лидер Народног слободарског покрета.

Велимир Илић, председник Нове Србије је истакао како власт мора под хитно да одузме имовину коју поседују у Србији они из власти у Црној Гори који су суделовали у доношењу закона директно упереног против интереса Српске православне цркве. „Тражимо да Вучић одустане и од погубне идеје „мини Шенгена“ јер је то једно велико зло у којем српски народ може да има само велику штету исту онакву какву имамо на Космету.“, закључио је Илић.

Информативна служба опозиционе коалиције Народни блок