Пред пуном салом Радничког дома у Новом Саду опозициона коалиција Народни блок одржала је трибину на којој је кључна тема била позив да се направи широки друштвено-политички  фронт против уласка Србије у унију са Албанијом и Северном Македонијом.

“Нигде у цивилизованом и демократском свету немате случај да власт неке државе предаје део суверенитета, а без да је народ питан за такву одлуку. Из тог разлога ми тесжимо одржавање поштеног референдума о “мини шенгену” јер је више милиона глава свакако паметнија од једне.”, Истакао је Мирослав Паровић у свом обраћању.

Један од носилаца листе Народни блок, генерал Момир Стојановић изнео је низ безбедносних ризика које са собом носи улазак Србије у “мини Шенген” и нагласио је да је та идеја наметнута са стране. “Великим свотама новца стеченим криминалом Албанци ће куповати некретнине по југу централне Србије и тако ће заузимати простор као раније на Косову и Метохији”, зскључио је генерал Стојановић.

Лидер Нове Србије, Велимир Илић је подсетио присутне грађане да је својевремено Јосип Броз Тито дозволио да Албанци из Албаније несметано уђу на територију Космета и да је на тај начин промењена демографска слика наше јужне покрајине због чега и данас трпимо последице. “Само суманути људи могу да праве савезе са вековним непријатељима који кидушу на нашу територију и зато ми позивамо све да се удружимо и спречимо то зло.”, Истакао је Илић у свом говору.

Информативна служба опозиционе коалиције Народни блок