Формирана је прва озбиљна коалиција за предстојеће изборе у Србији. Реч је о коалицији Народни блок коју иницијално чине Нова Србија, група грађана Искрено за Ниш и Народни слободарски покрет. Како кажу оснивачи, Народни блок ће бити отворена коалиција и до расписивања избора обавиће се разговори са свим политичким опцијама и локалним групама грађана које желе у заједничку борбу за враћање достојанства обичном човеку и  држави Србији.

У Народном блоку сматрају да је данас неопходно окупити се око пет главних задатака и то: демократизација државе, декриминализација друштва, заштита Уставног поретка, дефинисање дугорочног националног плана и стратегије и постизања пуне војне и политичке суверености државе. Као главни мотив изласка на изборе чак и под овако неповољним условима, странке окупљене око Народног блока наводе неопходност активног супротстављања погубној политици власти и потребу да грађани на гласачком листићу имају макар једну праву и респектабилну опозициону политичку опцију. Из овог опозиционог савеза сматрају како део опозиције који је прогласио бојкот избора на то има легитимно политичко право, али да бојкот није успео да артикулише и покрије читав опозициони спектар и да је зато неопходно направити и једну јаку изборну листу.

Прва акција новоформиране коалиције биће кампања широм Србије којом ће се грађани упознати са погубном одлуком власти да започне интеграције са Албанијом и Северном Македонијом кроз тзв. „мини шенген“. Народни блок ће искористити све демократске могућности да спречи власт да без референдума и одлуке већине грађана  Србију  уведе у овај пројекат осмишљен и финансиран од стране Сороша, а политички подржан од Емануела Макрона.

Информативна служба опозиционог савеза Народни блок