Илустрација: sputniknews.com

Јуче смо од председника Србије, Александра Вучића могли да чујемо како је наша држава растрзана између интереса великих сила и како ће око питања статуса Космета бити великих проблема у наредном периоду. Овакву тврдњу сматрамо у најмању руку чудном, а самим тим и штетном јер у јавни дискурс уводи знак једнакости између ствари које нису за поређење.

Истине ради, власт у Србији није растрзана између интереса великих сила, него је притиснута једино и искључиво жељом политичког Запада да се хитно заврши процес заокруживања њиховог пројекта велике Албаније. Са друге стране не стоји притисак из Русије као што се то малициозно гура у јавности, већ постоје Резолуција 1244 и Устав Републике Србије који су базирани на међународном праву, а тај и такав међународни поредак у овом моменту брани велики број држава у свету укључивши Русију, Кину, Индију, Бразил, Шпанију, Израел, Грчу, Словачку, Румунију и многе друге.

Оно што је пак истина је то да ће Србија бити под великим притиском и да је унутрашњи договор о заштити уставног поретка једини начин да се тај притисак смањи. Свака друга политичка акробација нас уводи у опасну зону.

Информтивна служба Народног слободарског покрета