Најновија иницијатива Покрета слободних грађана и њиховог лидера, Сергеја Трифуновића о томе да Европска унија треба да организује изборе у Србији је крајње понижавајућа и са аспекта државног и националног интереса штетна. Ова иницијатива је ништа друго него наставак лоше праксе уведене тиме што је и власт и највећи део опозиције пристао да се одазове позиву на округле столове у организацији Сорошевог Фонда за отворено друштво чиме је у свет послата слика да су странци највећи, ако не и једини ауторитет у Србији.

Заиста је срамотно како и власт и опозиција под ноге бацају више од 200 година модерне српске државности и суверенитета! Заиста је страшно како од Србије стварају протекторат и при томе то представљају као врхунац демократског развоја земље.

Ми Слободари не пристајемо на те играрије које руше државу Србију и њену слободарску и државотворну традицију. Тражићемо од домаћих ауторитета да се укључе јер ово није питање избора него питање одбране уставног поретка и независности државе.

Слобода је избор! Да нам живи Србија!

Информативна служба Народног слободарског покрета