Делегација Народног слободарског покрета посетила је Нови Пазар у склопу кампање јавног заговарања Закона о забрани антисрбизма. Том приликом су у седиште политичке странке СДА – Сулејмана Угљанина однели примерак Устава Србије као и предлог Закона о забрани антисрбизма. Како наводе из ове странке разлог за овакав потез је то што већ дуже време Сулејман Угљанин јавно износи ставове који су у супротности са државним и националним интересом, а што Слободари сматрају циљаним ширењем антисрбизма ради изазивања дестабилизације у Рашкој области и стварања „новог Косова“.

„Наш став је да држава мора да реагује на изазове, а најбољи начин је институционална реакција. Када постоје јасни закони који се доследно примењују то онда спречава да свако ради шта хоће. Примера ради, да је на снази Закон о спречавању антисрбизма који ми предлажемо у Новом Пазару не би у главној улици била табла која велича осуђеног ратног злочинца, једног од идеолога „Велике Албаније“ и носиоца високих нацистичких одликовања, Аћиф – ефендије“, истакао је Мирослав Паровић.

Информативна служба Народног слободарског покрета

[embeddoc url=”http://slobodarski.rs/wp-content/uploads/2019/05/Predlog-Zakona-o-zabrani-antisrbizma.docx” download=”all” viewer=”microsoft”]