Народни слободарски покрет најоштрије осуђује најгрубљу могућу провокацију и можемо слободно рећи смишљен и плански покушај америчког амбасадора у Србији Кајла Ската да нашу земљу прикаже без Косова и Метохије и оцењујемо да је ово скандал без преседана.

Такође, осуђујемо нападе пре свега на друштвеним мрежама на новинара који је извештајем са овог догађаја пренео шта се догађало у ОШ “Жарко Зрењанин” у Апатину.

Јавност не би смела остати ускраћена за информацију на чији позив и по ком основу је господину Скату уприличена посета Апатину и зашто се после овог инцидента најгоре могуће врсте не оглашава нико из саме школе и локалне самоуправе која је морала имати информацију о овој посети?!

Општина Апатин и њени грађани никад нису ћутали на било који чин провокације према својој држави Србији, а пријатељство које смо осећали према некоме такође смо умели да узвратимо, па и на најдиректнији начин да наградимо. Подсетићемо да је председник Русије Владимир Путин одлуком СО “Апатин” проглашен за почасног грађанина наше општине.

НСП захтева од општинског руководства да јавно најоштрије осуди овај инцидент и да објасни околности под којим је до њега дошло, као и да се о свему извести у документу који би био доступан за јавност Влада Републике Србије.

Наш принципијелан став о неоутиђивости и недељивости било ког дела Републике Србије заправо представља и јасно говори о решености да осудимо овај непријатељски чин према нашој земљи.

Информативна служба Народног слободарског покрета