Сваким даном све је јасније да је Србија запала у доста озбиљну политичку кризу. Евентуално расписивање ванредних избора у оваквој атмосфери у друштву била би огромна грешка власти јер би изборна трка још додатно распирила поделе и засигурно довела до слабијег одзива бирача што би странци искористили и кроз причу о смањеном легитимитету направили јаку полугу утицаја на будућу политику државе.

Једино решење је национални дијалог и то пре свега око Косова и Метохије. На тој теми се мора постићи договор и тиме се питање статуса Космета склонити из дневне политике. Тим договором ће моментално бити дефинисани и изборни услови и медијска сцена јер ће тада свака зверка да покаже свој траг јер Косово увек буде тачка спајања и раздвајања оног доброг и лошег у нашем народу.

Актуелна политичка ситуација која је сведена на један велики ријалити програм највише погодује онима који имају да сакрију лоше намере или репове из прошлости, а таквих је данас и превише на политичкој сцени. Зато тиха већина грађана Србије не жели да буде део ријалитија и од свих нас који се политиком бавимо очекује да прво покажемо дозу озбиљности и одговорности, у супротном суочићемо се са озбиљним бојкотом грађана и потпуним делегитимисањем сваке политичке активности.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет