Постављамо питање шта још треба да се догоди па да надлежни државни органи реагују на очигледне терористичке провокације у Суботици?! Наш функционер Бранко Ћирјаковић  је недвосмислено доказао да чланови породице Реџепи пропагирају екстремизам тако што се хвале фотографијама и везама  које имају са ратним злочинцем Насером Орићем као и тиме што се отворено залажу за „Велику Албанију“ и то јавно пропагирају. У прилог томе је објавио спорне фотографије и видео записе који све то чињенично доказују.

За очекивати је било да ће читав случај бити врло брзо процесуиран, а политичка јавност јединствена у осуди екстремизма, међутим дешава се управо супротно. Држава је нема, а део политичке јавности и медија ради на томе да читав случај релативизује. За то време господин Ћирјаковић добија бројне претње од албанских криминалаца са Космета, али и најаву тужби због тога што је све ово обелоданио. Политичка групација окупљена око портала Слободна Суботица је поново најревноснија у томе да се екстремисти прикажу као „фини људи“ чак и „жртве“ политичких интрига и то на исти начин на који су оправдавали то што се у њиховом граду могу срести људи који јавно носе усташке симболе и не бивају кажњени због тога.

Ми као партија од полиције и других безбедносних структура захтевамо хитну реакцију у правцу кажњавања пропагирања екстремизма. Уједно најављујемо да ћемо започети политичку кампању са циљем да се антисрбизам изједначи са антисемитизмом јер постаје језиво гледати колико свако може и сме да гази по осећањима Срба као народа, па чак и да пропагира оне који су над нама спроводили најгнусније ратне злочине.

Информативна служба Народног слободарског покрет