Гањати лисицу, а истерати вука је најбољи опис ситуације у којој се нашао наш функционер Бранко Ћиријаковић када је изазван неосуђивањем промоције нацизма и усташтва одлучио да јавно прозове портaл Слободна Суботица и његовог главног уредника Бранка М. Жујовића. Сасвим очекивано, Жујовић који је политички активиста маскиран у новинара је упомоћ позвао струковна удружења новинара и сви они заједно су се својски потрудили да се против нашег функционера покрене кривични поступак, а да се промотери усташтва прогласе за „фине и мирне момке“.

Но ево сада у Суботици имамо нови случај у којем Жујовић и његова политичка организација Слободни град поново стају на страну „угрожених финих момака“. Сада су ти „фини које треба бранити“ породица Реџепи којој је уз поштовање свих законских норми Град Суботица отказао закуп пословног простора за бурекџиницу „Спартак“. Добро опробаним методама и демагогијом активисти из Слободног града покушавају да читав случај пребаце на однос према мањинама које су према њиховом тумачењу веома угрожени у Србији. Наравно, сви знамо да то није истина, али је врло лако пробудити стереотипе и онда на томе градити своју ужасну кампању.

Оно што пак, Жујовић и његови не спомињу је то да породица Реџепи има доста чудне везе и пријатеље у региону па тако Сеад Реџепи врло радо позира на фотографијама и иде у лов са ратним злочинцем, Насером Орићем. Оно што је такође познато је и то да је Насер Орић сем што је ратни злочинац уједно и нарко бос и део једне организоване мафије на Балкану која своје пипке има и у Србији.

Из тог разлога ми оправдано сумњамо да се овде ради управо о заштити пословања те нарко мафије која преко својих бочних фирми врши прање нелегално стеченог новца. Да ли су у читав тај посао и на који начин укључен и медиј Слободна суботица  и са њима повезан политичка организација Слободни град?! Сматрамо да надлежни државни органи морају да ово испитају и да не дозволе да буду увучени у вешто припремљену матрицу којом се мафија у Србији служи често маскирајући се у „угрожене националне мањине“, „новинаре“ и „политичаре“.

Информативна служба Народног слободарског покрета