Мирослав Паровић и Марко Теслић у Руској Думи

Делегација Народног слободарског покрета боравила је у дводневној посети Москви и том приликом су чланови руководства Слободара имали низ важних састанака.

Првог дана посете Мирослав Паровић, Марко Теслић и Владимир Зотов су се састали са Павелом Дорохином, председником парламентарног одбора за одбрану у Думи. Такође, господин Дорохин је председник Руског друштвеног одбора за одбрану Ратка Младића и аутор је књиге о генералу. Домаћин је испричао историјат развоја Комунистичке партије Русије од некадашње интернационале па до данашње антиглобалистичке левице која поштује традицију руског народа. Саговорници су се сагласили како је данас једина политичка подела на глобалисте и оне који се боре за повратак суверенитета народима и државама.

Другог дана посете уприличен је радни састанак у Хотелу „Риц“ на којем је посланик Јединствене Русије, Расул Борисович Боташев госте из Србије упознао са ситуацијом на Блиском Истоку и Африци имајући у виду да је он испред Думе задужен за сарадњу са тим делом света. Он је изнео и своје виђење мигрантске кризе и Слободарима указао да је најважније да помогну да Србија никако не буде на линији конфротације везано за кретања миграната, а да са друге стране имају на уму да је мигрантска криза у добром делу оправдано кретање људи који беже од рата, те да је јасно да се само заустављањем ратова могу спречити даљи мигрантски таласи.

На крају посете, у Думи је Слободарима уприличен састанак са Евгенијем Примаковим, познатим руским новинаром и послаником Јединствене Русије. Господин Примаков је унук бившег руског премијера, Јевгенија Примакова и врсни је познавалац политичких и друштвених прилика у Србији. Заједнички је констатовано како је за Србију од виталног значаја да одбрани симбол борбе за суверенитет те да је у том смислу Косово кључно, а уједно је веома важно и за Русију имајући у виду да је ова држава главни гарант опстанка Резолуције 1244.

Народни слободарски покрет позива и све друге друштвене и политичке чиниоце да свако колико је у моћи уради нешто конкретно за остваривање националног и државног интереса и да сви заједно радимо на стварању српске лобистичке мреже у свету. Ми смо у току ове године на бројним међународним састанцима активно радили на томе да позиција Србије у свету буде макар мало боља, а то ћемо наставити да радимо и у будуће.

Информативна служба Народног слободарског покрета