„Жути прслуци у Француској показују да су се створили огромни проблеми тамо где нас наши бројни политичари уверавају да је решење наших проблема.“, рекао је Мирослав Паровић на конференцији за медије у седишту Народног слободарског покрета. Он је истакао и како је наивно мислити да је порез на гориво довео до тако великог социјалног бунта, те да засигурно после најаве одласка Ангеле Меркел и реалног пораза политике Емануела Макрона, ЕУ више не постоји у оном облику у којем је била од деведесетих до данас.
За нас Србе то значи да морамо почети са унутрашњим договором о томе како да почнемо да подижемо суверенитет и изграђујемо институције које не подлежу ЕУ правилима. Прва тачка тог неопходног новог договора мора бити замрзавање бриселских преговора и враћање реалног суверенитета Србије на простору Косова и Метохије макар на ниво пре 2013. “,  нагласио је Паровић.

Конференцију је завршио најавом кампaње Слободара, „Остајте овде!“ којом ће ова странка грађане Србије позвати да не напуштају земљу јер државе чланице ЕУ више нису синоним стабилности нити сигурно место за живот. „Једино у сувереној Србији са јаким институцијама које ћемо заједно изградити је могуће остварити сигурност и удобност живота за све наше људе.“, закључио је Паровић.

Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета
Информативна служба Народног слободарског покрета