У изјави за Краљевачку ТВ Мелос о чему прилог у целини можете погледати у овој објави, Мирослав Паровић, лидер Слободара истакао је да  наши непријатељи раде на нашој неслози и потенцирају поделе и да због тога треба урадити оно што они не очекују, а то је унутрашњи договор. Он је такође рекао да је за Србију једино могуће да поштује Резолуцију 1244 и сопствени Устав, те да се унутар та два документа може наћи одрживо решење по коме ће се извршити институционално раздвајање Срба и Албанаца, а потом да се Албанцима да најшира могућа аутономија унутар Републике Србије.

„Уверени смо да се за овакво решење уз снажну дипломатску офанзиву може наћи консензус доминантних светских сила, јер истини за вољу треба рећи да било које решење за које не буде постојао консензус неће бити одрживо и биће рачун без крчмара.“, закључио је Паровић.

Да подсетимо, чланови руководства Народног слободарског покрета били су тродневној посети Косову и Метохији и општинама уз административну линију,  умисији која је отпочела из Манастира Жича, који су Свети Сава и Стефан Првовенчани видели као симбол самосталне српске цркве, као крунидбено место будућих краљева и саборни храму српског народа. Грађанима Србије на слободарском путу у Косовску Митровицу, на Газиместану, у Грачаници, Прешеву, Бујановцу, Врању и Медвеђи, представљена је главна идеја кампање „Договор, не подела!“,  са поруком да нам је преко потребан унутрашњи договор о кључним националним питањима од којих је статус Космета свакако најважнији.

Слободари посетили Космет и општине уз административну линију

За више слика посетите галерију на Фејсбук страници Слободара.

СЛОБОДА ЈЕ ИЗБОР!

Извор: ТВ Мелос