Српски члан Председништва Босне и Херцеговине, Младен Иванић примио је данас делегацију Народног слободарског покрета. Делегацију Слободара предводио је председник Мирослав Паровић, а уз њега су били Марко Теслић, генерални секретар и Слободан Тешић, председник економског савета Народног слободарског покрета.

У срдачном разговору саговорници су истакли значај добрих односа Србије и Босне и Херцеговине, а поготово улогу Србије као гаранта споразума из Дејтона. Поред потребних економских и инфраструктурних пројеката између две државе, посебно је апострофиран значај културне и идентитетске политике преко које се на најефикаснији начин штити интерес Срба. Гости из Србије су господину Иванићу предочили свој политички пројекат, Српски културни простор који представља идеју да се нa читавом простору на Балкану на којем су Срби живели и данас живе води једна јединствена културна политика те да се на тај начин чува цивилизацијско наслеђе нашег народа. Саговорници су били јединствени у оцени како је ово посебно важно имајући у виду да се српска култура и цивилизацијско наслеђе са западне стране Дрине  не налазе само на територији Републике Српске и да би било неодговорно занемарити све оно што смо као народ створили на читавој територији  Босне и Херцеговине.

На крају, саговорници су се сагласили како је дужност и обавеза свих српских политичара да предано раде, штите и унапређују Републику Српску као једну од највећих победа нашег народа.

Информативна служба Народног слободарског покрета