За мање од 48 сати у Београду су се десила два професионална убиства, а од почетка године се у Србији (махом у Београду) десило укупно 18 професионалних убистава унутар криминалног миљеа. Ови подаци су аларамантни јер јасно показују да подземље почиње да кључа, а икуство нас учи да су у Србији управо потреси у подземљу били наговештаји ширих друштвених потреса.

Ми Слободари сматрамо да непријатељи Србије желе да од наше државе направе мафијашку творевину налик на Црну Гору или тзв. Републику Косово јер наши непријатељи знају да мафија и криминалци немају ни веру ни културу ни нацију и да су као такви идеални за извршавање њихових прљавих послова. Из тог разлога позивамо надлежне државне органе да хитно мобилишу све снаге како би се спречила криминализација друштва, али још више позивамо народ да због наше деце преуземо одговорност и  свим расположивим мерама грађанског притиска приморамо полицију, тужилаштво и судове да коначно почну да раде свој посао.

Тренутно се на стотине окорелих криминалаца слободно шетају Србијом иако имају доказана дела, а неки од њих су правснажно осуђени на вишедеценијске казне затвора. Да ствар буде гора, ти криминалци се неретко величају и тако се пре свега код младих ствара симпатија према њима па они постају прихватљив друштвани модел чиме криминалне банде добијају широку регрутну базу нових чланова. Ми смо уверени да ће управо те и такве криминалне банде бити „пешадија“ за политичке битке које су пред нама, а искуство деведесетих и раних двехиљадитих нас учи да је тај олош од људи дизао три прста и бусао се у „српске јуначке груди“, али готово су без изузетка радили против српског национлног интереса и били под контролом страних обавештајних центара.

Информативна служба Народног слободарског покрета