Представници руководства више национално оријентисаних организација, новинари и друштвени радници организовали су данас перформанс у Новом Саду, поводом политичке тортуре и репресије против ДФ-а и српске заједнице у Црној Гори, која је кулминирала срамном и противуставном пресудом Милану Кнежевићу, једном од лидера те опозиционе коалиције.

Окупљени су уз српске заставе истакли транспаренте упућене однародованом црногорском режиму и криминализованом правосуђу: „Ко се лисица латио, лисице га чекају“ и „Хапси Мила – не Милана“, на мосту преко Дунава.

Том скупу присуствовали су и представници омладине Народног слободарског покрета које је предводио Слободан Пилиповић, рекавши том приликом  да ово није само подршка Кнежевићу, већ свима онима којима диктаторски режим Марковића, као одговор на борбу за слободу нуди пендреке, сузавце и тамнице, а да су у мислима посебно са неправедно заточеним српским држављанима у комично монтираној афери „Државни удар“.

По завршетку протеста, једна парола остављена је у строгом центру Новог Сада, а друга на самом мосту, да подсећа да је српска Атина данас, као и увек, уз српску Спарту.

Информативна служба народног слободарског покрета